Thursday, 30 May 2013

baju baby

assalamualaikum.....

hai b2b, ex-b2b, mother to be and silent reader. hari nak tunjuk gambar baju baby.





rompers 3 helai ini, dah pos pada adikku di temerloh. adik pun pregnant. dah masuk 6 bulan lebih. aku plak dah masuk 8 bulan.


Monday, 27 May 2013

second giveaway from anakpakshaikh.blogspot.com

assalamualaikum...salam sejahterra

hari ni zura nak wat second giveaway plak. first dulu wat masa nak kahwin..., kali ni nak dapat anak plak. so hadiahnya nak bg baju baby.

pada sesape nak masuk blhlah join. kali ni korang tulis plak pasal pengalaman nak jd mummy ni. ramaikan blogger skrg yg tgh pregnant dan ada yg dah pun jd mommy. takpun korang boleh cite pasal scan , pasal gi klinik or apa2 pasal baby.

syarat2 penyertaan :

1. mestilah follower anakpakshaikh. kalo tak , jdlah dulu follower anakpakshaikh erk.

2. linkkan blog ini dlm blog korang nanti bila tulis entry. yelah nanti blh yg lain tau jg.

tarikh tutup penyertaan
22 jun 2013.

3 entry yg menarik hati zura akan dpt hadiah.

Wednesday, 22 May 2013

alhamdullilah... makin hari makin aktif baby

assalamualaikum...

alhamdullilah.... makin hari makin aktif baby bergerak dalam perut mummynya ni. suka sangat. kekadang bila ada masa yang terluang jer, mesti borak-borak dengan baby. almaklumlah husband takde di sisi. hujung minggu je dapat jumpa. plak tu sekarang husband kursus di Port Dickson. SMS dan call aje lah hari-hari biasa. ada juga cakap kat husband, " anak kita asyik tendang perut mummy je ni". husband cakap " okeylah tu, anak aktif, lagipun kan anak tu makin besar". kitaorang ni laki bini tak sabar dah tunggu anak ni keluar. kalau ikutkan perhitungan lagi 59 hari je lagi, maksudnya lagi 2 bulan lagi aku akan bergelar mummy, husband aku bergelar ayah (ingat nak anak panggil daddy, tapi husband lebih suka anaknya panggil ayah). minggu depan dah masuk 8 bulan. bestnya.....

buat baby dalam perut mummy ni, nanti bila keluar bolehlah jadi peneman mummy erk. yelah, mummy kat jb, ayah kat kluang. hujung minggu jumpa ayah kat kluang, main dengan ayah plak.