Wednesday, 17 April 2013

sweet memories :- perutku beralun-alun

assalamualaikum / salam sejahtera.....

 apa perasaan korang bila dapat tengok perut beralun-alun masa baby dalam perut bergerak. bagi aku rasanya amat seronok sekali. semalam babyku bergerak sangat aktif. so, apa lagi dapatlah aku melihat perutku beralun-alun. ce korang citer pengalaman korang plak, masa mengandung ni... mesti banyak yang sweetkan untuk di kongsi bersama.

*** erm... esok kena minum air gula lagi n ambil darah, untuk cek gula dalam darah. ni kali kedua aku minum air gula. aku ada juga tanya nurse kat tempat aku cek tu, minum air gula berapa kali, diaorang kata kena minum 3 kali. takpelah...... untuk anak mummy dalam perut mummy ni, mummy akan buat apa saja, asalkan anak mummy sihat. tak sabar nak tunggu anak mummy ni keluar.

6 comments:

  1. aah, best je tengok perut beralun2.hehe, geli2 je rs nya.
    zura, minum air gula tu nk detect ibu risiko diabetes ke tak.sarah dah kantoi awal2 lagi dah.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah sarah.... nak detect diabetes. dulu kali pertama check. kandungan gula dalam darah okey. minta2 kali kedua ni pun okeylah juga.

      Delete
  2. Wah bestnya leh rasa perut mcm tu sbb ada baby movement. Take care Zura. semoga segalanya dipermudahkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. memag seronok imah. sekurang-kurangnya taklah risau sgt baby kat dalam tu.

      Delete
  3. pasal ubat yg saye makan utk naik kan HB tu...saye beli dekat farmasi...ubat tu besar..lalu atau x je nak menelan tu..tapi utk baby...telan jugak...try search sangobion...ubat tu mmg naik kan HB saye..then makan sekali VCO catalyst....mmg HB saye naik mendadak....just try n error dear...kot2 u pon serasi dgn ubat tu..:)

    ReplyDelete
  4. fisrt baby gerak...rase geli sangatt..kejap2 terkejut..hihi..take care ye zura~ :)

    ReplyDelete