Wednesday, 22 May 2013

alhamdullilah... makin hari makin aktif baby

assalamualaikum...

alhamdullilah.... makin hari makin aktif baby bergerak dalam perut mummynya ni. suka sangat. kekadang bila ada masa yang terluang jer, mesti borak-borak dengan baby. almaklumlah husband takde di sisi. hujung minggu je dapat jumpa. plak tu sekarang husband kursus di Port Dickson. SMS dan call aje lah hari-hari biasa. ada juga cakap kat husband, " anak kita asyik tendang perut mummy je ni". husband cakap " okeylah tu, anak aktif, lagipun kan anak tu makin besar". kitaorang ni laki bini tak sabar dah tunggu anak ni keluar. kalau ikutkan perhitungan lagi 59 hari je lagi, maksudnya lagi 2 bulan lagi aku akan bergelar mummy, husband aku bergelar ayah (ingat nak anak panggil daddy, tapi husband lebih suka anaknya panggil ayah). minggu depan dah masuk 8 bulan. bestnya.....

buat baby dalam perut mummy ni, nanti bila keluar bolehlah jadi peneman mummy erk. yelah, mummy kat jb, ayah kat kluang. hujung minggu jumpa ayah kat kluang, main dengan ayah plak.

6 comments:

  1. yey.. samela.. next week nak masuk 8 bulan... due bile zura? excited kan baby tendang... lagi2 bile puasa.. kecian kt baby.. die tendang sbb lapar

    ReplyDelete
    Replies
    1. zura due 21 julai. tqah bila? aahlah, bila puasa lagi kerap baby ni tendang. tapi dah cakap awal2 dengan baby " mummy nak pose ni, temankan mummy ea". alhamdullilah..... larat juga pose.

      Delete
  2. wah bestnye xlama lagi nak jadi mommy dah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah...... tak sabar nak tunggu saatnya...

      Delete
  3. wahhh bestnye...farah baru dapat rase baby tendang2..awal lagi kot..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. farah dapat berapa bulan. biasanya 27 minggu ke atas baby makin kerap tendang2 tau.

      Delete