Thursday, 28 June 2012

DIY : BANTAL HANTARAN DAN PAPER FAN FLOWER SIAP

alhamdullilah......

siap juga akhirnya diy bantal hantaran untuk en.tng. bolehlah nanti suruh en.tng hantar pada maknya untuk dihias diperingkat seterusnya. okey, untuk paper fan flower plak dah siap juga. nanti aku nak hias kat bilik pengantin. jom tgk hasil DIY saya.

tema hantaran sebelah en.tng : purple

nilah hasilnya bila DIY..... walaupun tak berapa nak cantik , nak tunjuk juga kat semua.... hehehehe

paper fan flower pelbagai warna.

dari dekat


Cerita pasal kos plak untuk kedua-dua DIY ni....

BANTAL HANTARAN :- 7 BANTAL HANTARAN

kain : 1 1/2 meter = RM 4.50
papan kek saiz 14 - RM 1.40 x 7 keping = RM 9.80
manik berjuntai - RM 2.50 x 8 1/2 meter = RM 21.25
kekabu - RM 17.00 (sekilo)  - di Shah Alam boleh beli di pasar karat, seksyen 13.
* bila guna kekabu, hanya suku sahaja digunakan. yang lebih boleh wat benda lain plak.
kos keseluruhan : RM 52.55

PAPER FAN FLOWER :-

kertas A4 (berwarna) - ambil lebihan dari kertas masa wat assignment dulu.
kertas manila kad - RM 0.70 x 3 keping = RM 2.10
gam - RM 0.80
glue gun - pakai gam lebihan wat hantaran
kos keseluruhan : RM 2.90
* nak nampak cantik paper fan flower ni, gunakan kertas warna yang striking. baru nampak cantik di mata dan di dalam gambar.




15 comments:

  1. Memang jimat! :D tahniah sebab bjaya menjmatkan kos >__<

    ReplyDelete
  2. wahhh..kalau awak buat tutorial utk semua ni lg saye suke :)

    ReplyDelete
  3. Pasar Karat seksyen 13?
    details please~ hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari ahad... pegi pagi-pagilah, 10 pagi ke atas dah ramai org.
      seksyen 13, shah alam, dekat stadium

      Delete
    2. owh... pasar besar tu ke??
      org yg jual kekabu tu dekat side mana??

      Delete
    3. aaah.... kat situ. side yang pertama kot..... ce cari kat situ. masa beli tu, lelaki yang jual, org kelantan.

      Delete
    4. owh.. kira side yg dekat ngn stadium Melawati tu laa kan??
      bukan yg dekat jalan besar ada traffic light tu kan

      Delete
    5. yang dekat ngan traffic light tu..... yg dekat ngan stadium kan org jual barang basah je

      Delete
    6. owh baik lah... thanks ye...
      nanti ada masa nak pergi terjah pasar tu...
      nak borong tudung~ hehehe
      smbil2 nak cari kekabu t'sebut

      Delete
    7. okey... semoga berjaya cari kekabu.... nak DIY bantal hantaran juga ea

      Delete
    8. xde lah.. nak buat bantal tido je sbnr nye... hehe (^_^)

      Delete