Monday, 22 October 2012

TUGAS BARU, TEMPAT KERJA YANG BARU

Assalamualaikum...

hai kawan2 .... alhamdullilah hari ni hari pertama aku memulakan tugas yang baru di tempat kerja yang baru. suasana kerja dengan yang lama berbeza. dulu di Shah Alam, sekarang di johor bahru. kalau ikutkan aku dapat penempatan untuk tugas yang baru ni di Raub, Pahang. tapi masa lapor diri di Putrajaya minggu lepas, aku pohon tukar di Johor. Alhamdullilah, nasib ada kosong di Johor Bahru. dekatlah sikit dengan Husband. tapi still tinggal berasingan. aku sewa umah bujang di Johor Bahru, manakala husband di Kluang. Sabtu Ahad saja kami berjumpa. sekurang2nya bila duduk di JB, bolehlah jumpa seminggu sekali berbanding jika duduk DI RAUB, mungkin sebulan sekali je jumpa, almaklumlah raub dengan Kluang bukan dekat. hampir 6 0r 7 jam perjalanan.

di tempat yang baru ni, aku still belajar lagi. mungkin ambil masa sebulan untuk sesuaikan diri dengan tugas yang baru ni. banyak juga buku2 yang perlu aku study untuk memantapkan kemahiran aku. aku juga perlu banyak bertanya kepada sebior di ofis. doakan aku cepat belajar erk.

Tuesday, 16 October 2012

VIDEOGRAPHER PAHANG

Alhamdullilah.... video kahwin dah sampai minggu lepas. baru nak update dalam blog ni. Sangat berpuashati dengan hasil kerja yang diberikan. buat pengetahuan semua video yang aku ambil dari videographer ni tersangatlah murah tau. RM 650 aje termasuk kos pengangkutan. aku dapat 3 set dvd. dalam 1 set ada 2 DVD. Satu dvd pasal rakaman nikah..... satu lagi DVD pasal sanding. video ni cover keseluruhan majlis dari mula hingga habis majlis. (8.00 pagi sehingga 4.00 petang). bestnya bila tengok balik video ni.

sekarang setahu aku, dah naik sikitlah harga ni, tapi still murah lagi. videographer aku ni orgnya peramah, bestlah bila bekerjasama dengannya. so sesape nak ambil dia, ni no.telnya. EN. FENDI 0129898597 atau boleh juga call adiknya EN.ASWAD 0199119224.





Wednesday, 10 October 2012

PINDAAN HADIAH GIVEAWAY

Assalamualaikum....

hai kawan2... hari ni nak bagi tau hadiah giftaway ditukar. tak dapat nak bagi banner or bunting , juga bunga telur. zura gantikan dengan hadiah yang lain. tak sempat nak mencari kerana kesibukan masa. pergi satu kedai aje, beli semua hadiah di situ. buat makluman semua sekarang ni zura dalam proses nak bertukar tempat kerja. hari isnin 15 oktober 2012 zura akan melaporkan diri di Jabatan Bantuan Guaman, bertugas sebagai Penolong Pegawai Undang-undang. minta maaf banyak pada yang menyertai Fist Giveaway dari anakpakshaikh.

antara hadiah2 yang akan diberi ialah

1. lampu bilik tidur - ada 3 pemenang.
2. teddy bear - 1 pemenang
3. pelita kecil ( sesuai untuk letak cincin or apa2 jelah pasal hantaran) - 1 pemenang
4. kusyen kecil ( sesuai untuk letak cincin or apa2 jelah pasal hantaran) - 1 pemenang

sape erk dapat hadiah ni...

okey antara pemenangnya ialah

lampu tidur
1.  http://winnersjourney.blogspot.com/2012/09/first-gift-away-from-anakpakshaikh.html
2. http://ayongatikah.blogspot.com/2012/10/giveaway-24-first-giveaway-from-anak.html
3. http://sunflowergo2.blogspot.com/2012/10/first-gift-away-from-anakpakshaikh.html

teddy bear

 http://amalinaali.blogspot.com/2012/09/first-gift-away-from-anakpakshaikh.html

pelita kecil

http://closetcleopatra.blogspot.com/2012/10/first-gift-away-from-anakpakshaikh-cum.html

kusyen kecil

http://lurveumoreandmore.blogspot.com/2012/09/first-giveaway-from-anak-pakshaikh.html

KEPADA PEMENANG-PEMENANG YANG DISEBUTKAN DIATAS SILA BERI BUTIRAN 
SEPERTI BERIKUT :-

NAMA
ALAMAT
NO.TELEFON

SILA EMAILKAN KE sitiazurashaikhabdulhaiyey.gmail.com
SECEPAT YANG MUNGKIN, INSYAALLAH HARI JUMAAT 12 OKTOBER 2012 AKAN POS  .

Friday, 5 October 2012

REVIEW : HANTARAN

assalamualaikum, salam sejahtera, salam 1 malaysia....

okey kali aku nak review pasal hantaran dari aku dan en.suami. belah aku, aku yang gubah sendiri 100%. belah en.suami, kawan baik mak mertua yang gubah. aku hanya buat yang bantal hantaran tu je (bentuk bulat). bagi aku kedua2nya sangat cantik... bagi korang plak macam mana ? hantaran belah aku  9 , belah en.suami 7 ..............

yang tema merah tu, aku bagi kat en.suami, yang hantaran bantal  petak tu, adik aku bagi pada suaminya

hantaran buah dalam sangkar

kek bentuk baju bola liverpool

t'shirt dan jeans

buku " takluk hati pasangan " bersama teddy bear dan  lolipop

sirih junjung versi basikal

kasut

coklat , kek kukus dan lolipop

buah dalam raga besi

barangan simply city

kek bentuk kebaya

sirih junjung

handbag

sandle


Wednesday, 3 October 2012

REVIEW : - MAKEUP NIKAH & SANDING

dimulakan entry ni dengan pembuka salam... assalamualaikum.... selamat sejahtera, salam 1 malaysia

lama gak tak update blog, almaklumlah busy sikit, study sebab semalam ada exam. okey kali ni zura nak bercerita pasal makeup nikah n sanding plak. buat makluman semua, yang makeupkan zura adalah kawan masa sekolah dulu, 11 tahun tak jumpa... kitaorg berhubung melalui FB. aku tertarik bila tgk funpage FB dia, terutama makeup tang mata... fuh.... cantik tu. aku mmg dah aim dia sebelum tarikh kahwin ditetapkan lagi. aku dah cakap awal2 ngan dia nak dia makeupkan aku masa hari bersejarah aku. dapat je, terus aku bagi tau kat dia, nasib belum ada yang tempah dia lagi. lepas je aku confim dengan dia, dia cakap ada plak org tanya dia, dia cakaplah dah ada org booking dia.... aku lah tu... hehehe. seronok bila dia makeupkan aku. dia yang aku maksudkan ialah Fazleen or org lebih kenal dia dengan nama Manjer. famous juga dia ni tau. tak sangka dulu masa belajar kat sekolah Manjer ambil kos binaan bangunan. aku plak kejuruteraan awam.last2 jadi jurumakeup, kelas ko manjer.. hehehe.... aku plak skrg bahagian Law. 5 bintang aku bagi kat ko. ramai juga yang puji aku masa hari bersejarah tu. kembang semangkuk aku... hehehe. ada juga makcik2 kat situ yang tanya sape makeupkan aku, yelah diaorg mana kenal kawan aku ni.

Manjer dok kat Muadzam Shah, Pahang. so sesape nak dia makeupkan yang jauh tu, ada kos pengangkutan dan penginapan. kos makeup nikah n sanding RM 450. Campur kos pengangkutan dan penginapan ikut atas berapa jauh tempat korang. aku tak kisah pasal bayaran tu sbbnya aku puas hati dengan hasil yang diberikan. Mantap.....

jom kita tgk sama2  erk hasil sebelum dan selepas dimakeupkan.

sebelum makeup





kening tak cukur tau, guna teknik tampalan
see my mata.... cantikkan