Wednesday, 3 October 2012

REVIEW : - MAKEUP NIKAH & SANDING

dimulakan entry ni dengan pembuka salam... assalamualaikum.... selamat sejahtera, salam 1 malaysia

lama gak tak update blog, almaklumlah busy sikit, study sebab semalam ada exam. okey kali ni zura nak bercerita pasal makeup nikah n sanding plak. buat makluman semua, yang makeupkan zura adalah kawan masa sekolah dulu, 11 tahun tak jumpa... kitaorg berhubung melalui FB. aku tertarik bila tgk funpage FB dia, terutama makeup tang mata... fuh.... cantik tu. aku mmg dah aim dia sebelum tarikh kahwin ditetapkan lagi. aku dah cakap awal2 ngan dia nak dia makeupkan aku masa hari bersejarah aku. dapat je, terus aku bagi tau kat dia, nasib belum ada yang tempah dia lagi. lepas je aku confim dengan dia, dia cakap ada plak org tanya dia, dia cakaplah dah ada org booking dia.... aku lah tu... hehehe. seronok bila dia makeupkan aku. dia yang aku maksudkan ialah Fazleen or org lebih kenal dia dengan nama Manjer. famous juga dia ni tau. tak sangka dulu masa belajar kat sekolah Manjer ambil kos binaan bangunan. aku plak kejuruteraan awam.last2 jadi jurumakeup, kelas ko manjer.. hehehe.... aku plak skrg bahagian Law. 5 bintang aku bagi kat ko. ramai juga yang puji aku masa hari bersejarah tu. kembang semangkuk aku... hehehe. ada juga makcik2 kat situ yang tanya sape makeupkan aku, yelah diaorg mana kenal kawan aku ni.

Manjer dok kat Muadzam Shah, Pahang. so sesape nak dia makeupkan yang jauh tu, ada kos pengangkutan dan penginapan. kos makeup nikah n sanding RM 450. Campur kos pengangkutan dan penginapan ikut atas berapa jauh tempat korang. aku tak kisah pasal bayaran tu sbbnya aku puas hati dengan hasil yang diberikan. Mantap.....

jom kita tgk sama2  erk hasil sebelum dan selepas dimakeupkan.

sebelum makeup





kening tak cukur tau, guna teknik tampalan
see my mata.... cantikkan







7 comments:

  1. teknik tampalan? dia calit ape kat kening tu??

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia calit gam.... nak kemaskan kening yang berserabut tu

      Delete
  2. bagus kan ada gam tu ;)
    takyah cukur kening dh..hee

    ReplyDelete
  3. hehe.. betul2.. pnh dgr sal gam ni..

    ReplyDelete
  4. masa sy dulu dia pakai ape tah..tp dia x pkai gam..dosa cukur kening ni..kita nak buat benda baik tp jgn sampai langgar perintah and peraturan Allah.. :)

    ReplyDelete
  5. Tahniah. Sangat cantik pengantin baru.Semoga berkekalan hingga ke syura hendaknya. barakAllahufik...

    ReplyDelete