Saturday, 7 April 2012

DIY KAD KAHWIN (PART 1)

hari ni aku nak kongsi ngan kawan2 bab kad kahwin. walaupun majlis lagi 4 bulan lebih, aku dah siap design untuk kad kadwin. cuma tak print  je lagi. aku ni bukanlah pandai sangat bab nak buat kad kawin ni tapi sebab nak jimat n nak dapat kepuasan hati aku designlah juga. aku just guna Microsoft word aje. tak pandai nak guna software lain. jom kita tgk hasil yang aku buat. manalah tau korang nak kawin nanti, korang nak wat sendirikan. kos buat kad kawin nanti bila dah siap aku bagitau. takdelah semahal macam kita tempah kad luar.

gambar kartun tu bukan aku lukis, tapi aku search kat en.google je. pelan umah pengantin aku lukis kat paint (simple jelah, asal org yang tgk boleh faham). aku guna kertas saiz A4 yang tebal. 1 kertas boleh buat 2 kad.











4 comments:

  1. yana datang dari blog lama(rossywafiy) tgok awak tinggal jejak kat situ..hehe..nyway idea ni menarik..yana pernah jugak dapat offer dari kawan2 suruh buat kad kahwin diorang tapi tak berani lagi setakat ni..sebabnya b4 this suka sangat buat kad main2 dekat kom..sekali dapat offer pulak..hehe tak berani..tengok yg awak buat ni senang jer..hurm..thanks share..tak lama dah majlis tu..semoga berjalan lancar n berbahagia ya..aameen..:)

    ReplyDelete
  2. thanks follow blog saya. suka sangat DIY untuk kahwin ni. bila tgk hasil, puas hati.

    ReplyDelete
  3. wah! best la pandai buat kad kawen sendiri. hehe

    ReplyDelete
  4. smart..sy nk try jgk...hihi tp cmne nk bhgi kn jarak eh....antra pelan dgn undgan uh....

    ReplyDelete