Thursday, 17 May 2012

DIY KAD KAHWIN SIAP

alhamdullilah...... selepas berhempas pulas design dan print kad kahwin, kemudian gunting dan lipat, siap sudah kad kahwinku. lepas ni bolehlah aku buat benda lain. bolehlah aku siapkan senarai jemputan untuk kenduri nanti. erm... kalo kad jemputan tak cukup aku print lagi. untuk orang kampung aku fotostat je. kad aku ada 2 versi. satu jenis kartun (kecik aje kadnya - 1 kertas A4 boleh buat 4 kad), lagi satu versi aku buat yang formal je ( besar sedikit - 1 kertas A4 boleh buat 2 kad). yang kartun aku akan bagi kat member2. kad yang lagi satu tue, aku bagi pada sedara mara or kawan2 familyku.

kat bawah niela gambar untuk kad kahwin aku.






 inilah kad kahwin yang telah aku print dengan printerku sendiri. kemudian digunting dan dilipat.

bawah ni plak kad yang difotostat untuk orang kampung.




amacam okey tak kad2 nie. kalo sesape yang bakal berkahwin nanti bolehlah DIY kad kahwin ikut kreativiti sendiri. bila dah pasang niat nak DIY kenalah rajin buatnya. hasilnya sangat memuaskan.

14 comments:

  1. buat sendiri? respect habis!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah wat sendiri. cuma image pada kad cari kat google, copy n paste pastu editlah apa yang patut.

      Delete
  2. seronok kalau DIY kan? jimat pun jimat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaah... seronok diy. puas hati bila dah siap. mula2 nak wat pening juga.

      Delete
  3. wedding kite sama tarikh..hoho

    ReplyDelete
  4. yeke.... boleh sambut anniversary sama2kan

    ReplyDelete
  5. mmg best la zura ni. kad kawin tu bg sy mmg pyh nak buat. waahhh. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg payah juga nak buat... tapi dengan usaha yang gigih terhasillah kad sendiri... hehehe macam2 design yg zura buat

      Delete
  6. salam ...nk tnya..awk pkai softwere apa wat kad ni..:)

    ReplyDelete
  7. pastu print macam mane?pakai kertas ape..ecah pon teringin nak DIY..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ecah pakai je kertas a4. ikutlah nak keras atau tidak. byk lagi pilihan kertas lain yang boleh dapat di kedai buku

      Delete
  8. kalo nk soft copy boleh tak?hehehe

    ReplyDelete
  9. salam...sebelum tu nk mtk maaf la klau prmintaan sy ni melampau..tp dah terdesak ni,nk jimat punye hal.. sy nak mtk tlg dari awk,nak softcopy kad yang awk fotostat tu boleh? klau boleh email kat saya ye... shafiesujaie@yahoo.com... terima kasih...

    ReplyDelete