Thursday, 5 July 2012

50 days..... wedding checklist

My Wedding Checklist

Make Up - done deposit (RM 300.00 - 29/1/2012) pending payment - RM 250.00
Photography - done deposit (RM 200.00 - 3/3/2012) pending payment - RM 450.00
Videography - done deposit (RM 300.00 - 29/1/2012) pending payment - RM 350.00
Pelamin, baju nikah, baju sanding n baju persalinan - done full payment RM 650.00
(bayar terus kat makcik- 24/2/2012)

Kongsi dengan adik (Majlis Kahwin serentak)
Khemah &  Meja Makan Beradab - done deposit (RM 200.00- adik bayar)
pending payment - RM 200.00
Khemah, Meja dan kerusi tetamu - dah booking -pending payment
DJ - dah booking -pending payment
makanan untuk tetamu dan makan beradap (buat rewang kat kampung) - pending payment
Gift Kahwin (DIY) -settle cuma belum beli jajan/ lolipop je lagi.
Kad kahwin (DIY) - settle
Mesyuarat Rewang - pending (buat pada 19/7/2012)
Kek kahwin - dah booking- pending payment

barang hantaran - half
gubahan hantaran - in progress
bantal alas hantaran en.tng (DIY) - done
duit hantaran - dah terima dari pihak en.tng

Homestay - dah booking -pending payment
kek hantaran - dah booking -pending payment
bilik pengantin (DIY)
Veil nikah - done deposit (RM 10.00) pending payment -RM 70.00
kain dan baju family (kakak sponser) - done
bunga tangan untuk akad nikah (DIY) - done

Kursus Kahwin - done
HIV Test - done
Borang kebenaran berkahwin lelaki ( lain negeri ) - done
borang kebenaran berkahwin perempuan - pending
Tok kadi - dah bgtau awal2 kat dia.

Manjakan diri
pegi SPA - pending

Jemputan Kahwin
by hand - pending
by post - pending
by blog - pending
by facebook - pending

submit cuti kahwin - pending

8 comments:

  1. zura, videography rm650 je?murah2.ambik dengan siapa.teringin nk ambik videography utk upacara akad nikah tp costly :((

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaah... murahkan. cari kat google ada blog dia. itu yang paling murah. yg lain rate semua 1 ribu ke atas. dia cover 1 hari majlis. puas hati bila tgk yang dia bagi contoh tu. sebelum ni zura ada citer kat dalam blog ni.

      Delete
  2. xlama dah tu....semoga segalanya berjalan lncar ye..

    ReplyDelete
  3. Wahh. Da tak lama sangat tue. Semoga semua nya berjalan dengan jaya. :)

    ReplyDelete