Sunday, 5 August 2012

19 HARI LAGI.....

menghitung hari, detik demi detik, masa berlalu pergi ...... ( ingat tak lagu ni, lagu kris dayanti) sedang molek dengan citer ni... 19 hari lagi sebelum diijab kabul, nerves tu ada jugalah, alhamdullilah dan banyak yang settle. hari ni nak update pasal checklist perkahwinan zura pada 25 Ogos 2012 bersamaan 07 Syawal 1433 Hijrah.

Mak andam - DONE  * fb- makeup by manjer
Fotographer - DONE  * fb - hafizsaarani photography
Videographer - DONE * blog - adhainastudio.blogspot.com
Pelamin, baju nikah,
baju persalinan, baju potong kek - DONE * makde a.k.a makcik sedara
DJ - dah bagitau pada kawan, cuma kena confirmkan balik dengan dia nanti.

Khemah, Kerusi, meja tetamu - DONE * sewa kat blok sendiri, (setiap Felda, ada blok)
Khemah, kerusi n meja makan beradap - DONE * tempah kat kawan ayah
Pinggan n Cawan Polisterin untuk tetamu - akan dibeli masa balik raya nanti
* pakai polisterin je sebab kat kg. takde guna pinggan dah, cian kat org2 tua nak basuh pinggan pula, bila
pakai pinggan nanti.

HIV test - DONE * buat dekat klinik seksyen 7, shah alam.
Kursus Kahwin - DONE * buat kat JAIS, Shah alam ditemani my fiance.
Daftar Nikah - DONE * daftar kat Pejabat Agama Maran.

Kad kahwin - DONE * DIY dan print menggunakan printer sendiri. untuk org Felda fotostat je...
Beri pada kawan2, org kampung, bos (kad kahwin) - DONE 

Gift Kahwin - DONE * DIY
Bunga tangan - DONE * DIY
Props untuk bergambar - DONE * DIY
Props untuk bilik pengantin - DONE *DIY
Bunga Penanggah - DONE * DIY

Barang-barang hantaran me n my fiance - DONE
Gubahan hantaran - DONE * DIY

Homestay untuk family yang jauh - DONE
Homestay untuk Family my Fiance - DONE

Veil Nikah - DONE * fb - Numairah
Tudung Sanding - DONE
Baju Family - DONE * kain pasang untuk perempuan n baju melayu untuk ayah beli kat Nagoya, baju kemeja untuk lelaki beli dekat Mydin.

Mesyuarat Rewang - DONE 
Bunga Mangga - DONE 
Sapu tangan Penanggah - DONE 

Bunting n Banner Perkahwinan - DONE * Karya Print , Seksyen 7, Shah Alam


Submit Cuti Kahwin - DONE dari 17 Ogos Hingga 02 September 2012.

* doakan segala-galanya berjalan dengan lancar ea.... tak sabar plak nak bercuti lama ni...








11 comments:

  1. Alhamdulillah..xlame dah tu....semoga majlis berjalan lncar...

    ReplyDelete
  2. nora doakan segalanya lancar ye. Aamiin :)

    ReplyDelete
  3. moga semuanya berjalan lancar ya... dah x lama lagi... kita pulak debar2

    ReplyDelete
    Replies
    1. aik... bie pula yg berdebar.. hehehe

      Delete
  4. salam ramadhan!..

    hi b-2-b from b-2-b too.. sama la date nikah kita.. hihi

    wah.. wed-prep awak almost done kan.. tunggu hari je.. hihi
    sy ada lagi yang belum selesai.. hihi

    insya-Allah, wedding kita sama2 akan berjalan dengan lancar.. aminnnn..

    me, Nor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdullilah dah byk yg done... harap2 awk pun done juga

      Delete
    2. beshnya bayk dah siap :) gud job !

      Delete
  5. as salam, nak tumpang tanya boleh, surat kebenaran kawen phg valid berapa lama yer?1 bulan ke 3 bulan?hehe tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. w,slm.... kebenaran kahwin seeloknya buat sebulan sebelum berkahwin....

      Delete