Friday, 3 August 2012

BAHAN UNTUK GAMBAR KAHWIN

hari ni... aku ditemani rakan  satu ofis ke kedai smart art di seksyen 2, shah alam. kat sana aku beli cardboard, kapur dan plastesin.... butang buat bungga penanggah pun banyak lagi. apa aku nak buat ea, jom kita tgk hasil dari bahan2 ni....

tara..... ni lah hasilnya, aku buat ala-ala papan hitam

setelah ditulis dengan kapur... kat dalam gambar tu dah tulis kahwin, tapi belum lagi .... 21 hari lagi 

kos buat ala-ala papan hitam ni

cardboad - RM 1.80, boleh potong 5.. lebihnya korang buat je ikut kreativiti sendiri

kapur (5 batang ) -RM 1.00

butang baju - ambil lebih dari buat bunga penanggah.

plastesin - RM 1.00
* Plastesin korang bolehlah buat bunga atau pelbagai bentuk lain... pastu tempek je kat cardboad tu, bagi nampak ceria..... better cardboad yang takde bingkai macam kat atas tu, nanti serabut pula kan.

kos keseluruhan - RM 3.80 je.... tapi kalo baru nak beli butang kosnya berbezalah erk....

6 comments:

  1. rajin nya buat semua ni..kalo sy, mmng x la kn..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tetiba rasa rajin plak wanie.... dah lama terfikir nak buat mcm ni.

      Delete
  2. bahan untuk gambar kahwin means props la kan hehe. awak sangat rajin !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaahhh props untuk bergambar nanti... tq, bila tiba nak kahwin ni macam2 idea yg kuar. hehehe

      Delete
    2. nice ;) wah! seronoknyee da nak dekat ;) hope semua berjalan lancar!

      Delete