Wednesday, 15 August 2012

CUTI RAYA SEKALI CUTI KAHWIN

tgk tajuk tu..... untung juga buat masa raya ni, cuti dapat skip minta 8 hari je, tapi bila campur dengan cuti umum , cuti perayaan jadilah 17 hari termasuk sabtu dan ahad. aku start cuti 17 ogos hingga 2 september 2012. bestnya, tak sabo nak pulang ke desa. tapi confirm nak balik jalan jem... harap-harap masa aku balik nanti tak jemlah. aku ingat mungkin esok nak minta half day je ngan bos. minta2 lah bos bagi. balik nanti aku nak gi bandar Kuantan, nak beli jajan n barang2 lain untuk kenduri kahwin nanti. sambil2 tu bawa keluarga berjalan-jalan.

tapikan bila buat time raya ni.. dah tak terfikir nak beli barang raya, fikir barang kahwin je. insyaallah, time raya ni mungkin kawan2 satu kampung dapat pergi, yelah masa tu je baru dapat balik kampung, masing2 dah ada keluarga. kawan-kawan kat ofis mungkin tak ramai yang pergi, sebab jauh, lagipun diaorg balik kampung masing2. mana yang dok pahang bolehlah pergi.

note *** minggu ni dah raya, minggu depan dah jadi isteri org.... insyaallah dipermudahkan segala urusan.

kawan-kawan yang dah dekat tarikh kahwin tu, dah rancang ke berapa hari nak cuti. rancang awal, submit cuti awal..... baru senang hati... "SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI".....

kad ni aku ambil dari http://wancikgumuzik.blogspot.com.  comelkan....

4 comments:

  1. selamat beraya and selamat jadi pengantin baru..i x mintak cuti lg for my wedding..mintak cuti raya sehari..kena jimat cuti..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. plan cuti awal-awal wanie... nanti senang tak payah fikir dah.. cuma submit je borang cuti... mmg cuti kena berjimat

      Delete
  2. salam aidilfitri....juga slmt pengantin baru ye

    ReplyDelete