Friday, 14 September 2012

alhamdullilah... rezeki kahwin

alhamdullilah syukur ke hadrat ALLAH s.w.t dengan limpah kurnianya.....

aku telah mendapat keputusan yang aku tunggu selama ini. alhamdullilah setelah lulus exam Kenaikan Pangkat Secara Lantikan 2 tahun lepas, dan bulan 7 & bulan 8 yang lalu aku pergi 2 interview.... satu darinya aku tak dapat, tapi Allah itu maha penyayang... walaupun tidak dapat temuduga yang satu tu, aku perolehi keputusan 1 lagi interview yang menerima aku bekerja. alhamdullilah.... hari ni dapat keputusan dari SPA , " Tahniah! Anda telah berjaya temu duga. Surat tawaran akan dikeluarkan oleh SPA dan arahan melapor diri akan dikeluarkan oleh Kementerian/Jabatan berkenaan"... 
syukur sangat2..... itulah org kata berkat usaha, doa, dan tawakal....
ramai yang mengatakan itu namanya rezeki kahwin.... so kepada sesapa yang nak kahwin tu, insyaallah masing2 ada rezekinya... jangan risau... Allah sentiasa ada bersama kita... cuma jangan malas sahaja sudahlah.

22 comments:

  1. congrats..bestnyee..rezeki kann

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaah..... seronok jugalah... kecoh satu ofis . heheheehe

      Delete
  2. tahniah2....rezeki btol tu....

    ReplyDelete
  3. tahniah..wah untungnyer..murah rezeki kamu...

    ReplyDelete
  4. wahhh tahniah.. alhamdulillah rezeki kawen.. bule jadi juga rezeki nak dapat baby :p

    ReplyDelete
  5. syukur alhamdulillah...tahniah beb

    ReplyDelete
  6. tq... kawan2, itu namanya rezeki, bersyukur ke hadrat Allah swt

    ReplyDelete
  7. congratzz dear~ semoga segalanya dipermudahkan oleh-NYa.. ameenn..
    jom exchange link : http://www.the-red-heart.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah... :)

    rezeki Allah bg dlm mcm2 bntuk..jgn takut duit hbis kalau kawin ye...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu munna.... sukalah baca entry munna, tahniah ea

      Delete
  9. salam...nk tny tips2 g interview ea... btw sy ada interview & exam hujung bulan nie untuk gred pplv j29 & exam pptm F29

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm...
      tipsnya yang penting jangan nerves..
      baca serba sedikit pasal jabatan yang kita nak interview tu
      jangan lupa baca pasal menteri, NKRA
      mantapkan diri dengan english language. moga berjaya ea

      Delete
  10. tahniah...rezeki pengantin baru...

    ReplyDelete
  11. congratz!!!!naek pangkat mkne nye naek gaji.weeeee...best 2!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best... tak sabo nak kejer tpt baru

      Delete
    2. eh! 2ka tmpt keje ker?? bkn kLw promoted then continue service kt tmpt yg sme cume post jek Laen? ker saLah konsep tu..

      makLum La..kite bkn keje gomen..hoho

      Delete
    3. aaah... tpt lain. sbb bila interview isi SPA, mmg selalunya dapat tempat lainlah. cuma bidang je sama.

      Delete
    4. owh..br taw..nak appLy govt tp taw mesti susah nk dpt.gpon da rs seLesa dok private nih.tp org kate govt bagos utk Long term..

      Delete
    5. govern mmg bagus untuk longterm.... banyak benefit keje government ni

      Delete